Desserten er en klassisk stikkelsbærgrød, der netop nu kan
laves af friske grønne eller røde stikkelsbær.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 10min. Fryse-egnet (ca. 4
personer)
#
750 g stikkelsbær
250 g sukker
3 dl vand
½ dl kartoffelmel
Drys: mandler (hakkede)
Tilbehør: piskefløde eller mælk
*
Skyl stikkelsbærrene og klip blomster og stilke af.
Læg dem i en gryde med sukker og 2½ dl vand og kog dem møre
ca. 10 min.
Rør kartoffelmel ud i resten af vandet.
Tag gryden af varmen og rør jævningen i grøden må ikke koge.
Hæld grøden i en skål og drys et tyndt lag sukker på toppen,
så grøden ikke trækker skind.
Server stikkelsbærgrøden afkølet med fløde eller mælk og
drys med hakkede mandler.