Desserten er en
dejlig klassiker: Grød kogt på stikkelsbær. Har du friske hyldeblomster til
rådighed, så kast en lille håndfuld i grøden det sidste minut af kogetiden. Det
smager overraskende godt.
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 10 min. Fryse-egnet. (4 personer)
#
750 g stikkelsbær
3 dl vand
250 g sukker
2-3 spsk
kartoffelmel
Tilbehør:
1-2 dl piskefløde
30 g mandler (flager
eller splitter)
*
Nip stikkelsbærrene
og skyl dem.
Kog dem møre med 2½
dl vand og sukker ca. 10 min.
Rør kartoffelmel ud
i resten af vandet.
Tag gryden af varmen
og rør blandingen i frugten til passende konsistens grøden må ikke koge.
Hæld grøden i en
skål og drys et tyndt lag sukker på toppen, så den ikke trækker skind.
Server
stikkelsbærgrøden afkølet med flødeskum og drys med mandelsplitter.
TIPS: Rist gerne
mandlerne gyldne på en tør pande. Det giver dem mere smag.