Kokoskurve (ca. 10 stk):
50 gram kokos
100 gram sukker
50 gram hvedemel
80 gram smør
1,2 dl æggehvide
1. Smørret smeltes, og alle ingredienserne blandes sammen.
På en smurt teflonpande smøres et tyndt lag i en cirkel med en diameter på ca. 8 cm.
2. Bag i ovn 6-8 minutter ved 170ºC, tag af med en spatel og form i cocotter til små kurve og lad køle af.
Vanillecreme:
½ liter mælk
100 gram sukker
1 stykke vanilje
6 æggeblommer
40 gram Maizenamel
3 dl fløde
400 gram forskellige bær (fx. jordbær, hindbær, brombær, blåbær)
1. Æggeblommer, Maizenamel og halvdelen af sukkeret blandes sammen. Mælken koger op med et stykke flækket vanilje og resten af sukkeret.
2. Mælken blandes forsigtigt med æggemassen, varmes op til det bliver tykt og afkøles så.
3. Den stiftpiskede fløde vendes i den sigtede creme.
4. Bærrene anrettes sammen med vaniljecremen i de færdige kurve.
Gratineret vaniljecreme med sorbet:
½ portion vaniljecreme
200 gram jordbær; marineret i rødvin
orangelikør jordbærsorbet
1. Jordbærrene lægges i små skåle og dækkes med vaniljecreme. Gratineres herefter under grill, til cremen er smukt lysebrun.
Herpå anrettes en kugle jordbærsorbet.