En overraskende og lækker is med små stykker bacon i. Hvis
du synes, at det er for vildt, så vend hakket mørk chokolade i iscremen i
stedet for bacon.
Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: 20 min. Frysetid: 4-6
timer Fryseegnet.
#
125 g bacon i skiver
2-3 spsk farin
2½ dl mælk
125 g rørsukker
1 stang hel kanel
6 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
2½ dl piskefløde
*
Tænd ovnen på 225 °C.
Bred baconskiverne ud på en bageplade med bagepapir og drys
dem med farin.
Bag dem ca. 7 min. på hver side og læg dem til afdrypning på
en rist.
Hak dem fint i en hurtig hakker/ foodprocessor eller med en
kniv.
Giv mælk, rørsukker og kanel et hurtigt opkog og lad det trække
10 min.
Tag kanelstangen op og pisk æggeblommerne i.
Pisk det over svag varme eller vandbad, til massen får en
cremet konsistens (det må ikke koge).
Hæld det straks over i en skål til afkøling.
Pisk fløden til skum og vend den i den afkølede creme sammen
med baconstykkerne.
Fyld iscremen i en form og sæt den i fryseren 4-6 timer.
Rør i isen hver halve time, indtil den er frossen.
Tip: Tilsæt evt. også hakkede nødder eller peanuts.
Du kan også bruge en god færdigkøbt vaniljeis: Lad den blive
blød og vend hakket karamelliseret bacon (og evt. nødder) i. Hvis du har en
ismaskine, kan du bruge en opskrift på vaniljeis og tilsætte baconstykkerne,
når isen er næsten færdig.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin