Ingen sommer uden trifli med bær, makroner og creme. Nyd
hver en bid!
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Koge-/bagetid; ca. 20 min.
#
500 g røde sommerbær (fx jordbær, ribs og hindbær)
250 g sukker (evt. syltesukker)
Makroner:
125 g mandler
300 g sukker
2-3 æggehvider (1 dl)
Triflicreme:
3 æggeblommer
25 g sukker + lidt til drys
25 g majsstivelse
1 stang vanilje
2½ dl sødmælk
1 dl piskefløde
Pynt:
evt. friske eller tørrede rosenblade (fra usprøjtede vilde
roser)
*
Skyl bærrene i koldt vand, og dryp dem godt af.
Pil haserne (de grønne kronblade) af jordbærrene, og skær
dem i halve eller kvarte.
Rib ribsene.
Kom bærrene i en tykbundet gryde med sukker.
Bring hurtigt i kog, og kog i 2-3 min.
Opbevar evt. i køleskabet.
Tænd ovnen på 125 °C.
Blend mandler og sukker fint i en foodprocessor.
Tilsæt gradvist æggehviderne, og stop, når det har en
grødagtigt konsistens.
Sæt dejen med skeer til små kager (2-3 cm i diameter) på
bagepapir på en bageplade.
Bag i ca. 20 min.
Afkøl på en bagerist, og opbevar evt. i en kagedåse.
Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse, kornene af vaniljestangen
og den tomme stang sammen i en gryde.
Tilsæt gradvist mælk, og bring cremen i kog under omrøring.
Kog i ca. 4 min, til den er tyk.
Hæld cremen i en skål, drys overfladen med sukker, og lad
cremen blive kold.
Tag vaniljestangen op, og pisk cremen let igennem.
Bland cremen med blødt flødeskum.
Læg 3-4 makroner i hvert portionsglas.
Fordel bær med saft over kagerne, og lad desserterne stå i
ca. 1 time.
Fyld kold triflicreme i glassene, og drys evt. med
rosenblade.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin