Selv midt i ugen kan det være tid til en dessert, specielt
når den er fyldt med frugt og enkel at lave
• Bær giver næsten ingen kalorier og tilfører
C-vitamin og fibre • Med magre mælkeprodukter sparer du på kalorierne.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 20 min. 8 populære
portioner
# Råvarer til Sommerpie amerikansk:
300 g hindbær, frosne
2 mellemstore syrlige æbler
4 tsk Maizena
DEJ:
2 dl havregryn
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
3 spsk fintmalede mandler
3 spsk sukker
1 spsk reven citronskal
1 spsk smør
3 dl letmælk
*
Fremgangsmåde:
1 Optø bærrene og gem ½ dl af deres saft.
Skræl, udkern og skiv æblerne.
Sæt ovnen på 200 °C.
Smør en 24 cm stor form med smør.
2 Pisk hindbærsaft og Maizena sammen på en teflonpande.
Varm det op og tilsæt æbleskiverne.
Steg dem ved jævn varme under omrøring til de er møre.
3 Bland æbler og hindbær.
Varm bærrene igennem under omrøring.
Hæld frugtblandingen i den smurte form.
4 Bland havregryn, hvedemel, bagepulver og finthakkede
mandler i en skål.
Tilsæt sukker og reven citronskal.
Smelt smørret og rør det i.
Rør mælken i lidt ad gangen, så det bliver en ensartet dej.
5 Fordel dejen over frugtblandingen.
Lad en 1½ cm kant stå fri.
Bag til dejen er gylden, ca. 20 min.
Sæt pien på en rist og lad den svale af.
Server med fx flødeskum eller is.
Tips & råd
Fordel dejen over frugtfyldet.
Lad en kant stå fri, så dejen kan hæve under bagningen.
Kagen skal være fast, gylden og lidt sprød.
Prøv med en tandstikker for at se om den er færdig.
Tandstikkeren skal komme tør ud af dejen.
Variation: Prøv engang en dansk variant og erstat dejen med
en smuldredej med fx havregryn.
PR. PORTION: Energi: Kcal 219 = kJ 920
Kulhydrat 37 g Protein 6 g Fedt 5 g ( 21 %) Fibre 4 g