Vælg de bær, du bedst kan lide. Her har vi blandet jordbær, hindbær og blåbær med de eksotiske små gule ananaskirsebær (physalis).
3 dl hvedemel
2 spsk sukker
125 g smør
1 æggeblomme
Kagecreme:
3 dl mælk
0,5 dl sukker
1 spsk Maizena majsstivelse
3 past. æggeblommer
Fyld:
250 g jordbær
1 dl hindbær
1 dl blåbær
1 bakke små gule kirsebær (physalis) ca. 20 stk.
Gele:
2 husblas
1 dl konc. jordbærsaft
2 spsk vand
Bland hvedemel og sukker.
Tilsæt smør, og rør hurtigt dejen sammen i en foodprocessor.
Rør æggeblommerne i.
Tryk dejen ud i en tærteform gerne med aftagelig kant, ca. 26 cm i diameter.
Sæt i køleskab ca. 30 min.
Stil ovnen på 200°C.
Bag tærten midt i ovnen ca 15 min. Afkøl.
Kagecreme: Pisk mælk, sukker og majsstivelse sammen i en lille, rustfri gryde.
Sænk varmen. Rør æggeblommerne i.
Fortsæt med at røre, til cremen tykner.
Hæld cremen i en skål, og lad afkøle.
Fordel cremen på tærtebunden, og læg bærrene ovenpå.
Gele: Læg husblassen i koldt vand i ca. 5 min.
Saft og vand koges i en lille gryde 30 sek.
Tag gryden af varmen, og opløs husblassen i væsken. Afkøl.
Fordel geleen over bærrene med en ske.