Logo

Sommerens bærtærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sommerens bærtærte

Vælg de bær, du bedst kan lide. Her har vi blandet jordbær, hindbær og blåbær med de eksotiske små gule ananaskirsebær (physalis).

 

3 dl hvedemel

2 spsk sukker

125 g smør

1 æggeblomme

 

Kagecreme:

3 dl mælk

0,5 dl sukker

1 spsk Maizena majsstivelse

3 past. æggeblommer

 

Fyld:

250 g jordbær

1 dl hindbær

1 dl blåbær

1 bakke små gule kirsebær (physalis) ca. 20 stk.

 

Gele:

2 husblas

1 dl konc. jordbærsaft

2 spsk vand

 

Bland hvedemel og sukker.

Tilsæt smør, og rør hurtigt dejen sammen i en foodprocessor.

Rør æggeblommer­ne i.

Tryk dejen ud i en tærteform gerne med aftagelig kant, ca. 26 cm i diameter.

Sæt i køleskab ca. 30 min.

Stil ovnen på 200°C.

Bag tærten midt i ovnen ca 15 min. Afkøl.

 

Kagecreme: Pisk mælk, sukker og majsstivelse sammen i en lille, rust­fri gryde.

Sænk varmen. Rør ægge­blommerne i.

Fortsæt med at røre, til cremen tykner.

Hæld cremen i en skål, og lad afkøle.

Fordel cremen på tærtebunden, og læg bærrene ovenpå.

 

Gele: Læg husblassen i koldt vand i ca. 5 min.

Saft og vand koges i en lille gryde 30 sek.

Tag gryden af varmen, og opløs hus­blassen i væsken. Afkøl.

Fordel gele­en over bærrene med en ske.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.491 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her