Server tærten med nogle gode og bløde oste, eventuelt en blød blåskimmelost. Dryp gerne osten med lidt honning.
Beregnet til 4 personer.
Fyld:
1 sølvbede, ca. 12-14 stilke
1 bdt dild1 spsk appelsinmarmelade
3 spsk pinjekerner
2 spsk extra jomfru olivenolie
1 æg
Reven muskatnød
Salt. hvid peber
Tærtebund:
3 lag fillodej
2 spsk extra jomfruolivenolie
Fyld: snit sølvbedestilke og blade fint.
Sauter let olie og køl af.
Hak dild og bland med de sauteredesølvbeder, appelsinmarmelade, pinjejekerner og æg.
Krydr med muskat, salt og peber.
Smør en tærteform og læg fillodejen over tærteformen.
Pres den ned i formen og pensl med olivenolien
Kom fyldet i og fold fillodejen ind over.
Pensl igen med olivenolie
Bag tærten ved 170ºC i ca. 30 minutter