Logo

Sønderjydsk brødtærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brødtærte med rugbrød kendes ikke i andre dele af landet. Det er en yndet festtærte, som ikke er billig at lave, og som helst skal spises straks. Der findes flere opskrifter på brødtærte, og det var en af de kager, som husmoderen tidligere satte en ære i at bage så godt som muligt. Denne opskrift stammer fra Sønderborg Slot.

6 æg
250 g sukker
100 g revet rugbrød
100 g hakkede nødder
1 tsk bagepulver

Fyld:
½ liter piskefløde
50 g nødder

Del æggene i hvider og blommer i hver sin skål. De 6 æggehvider piskes stive. Sukkeret røres forsigtigt i æggehviderne lidt efter lidt.
Æggeblommerne tilsættes en ad gangen. Revet rugbrød og hakkede nødder blandes sammen og tilsættes forsigtigt. 1 tsk bagepulver blandes i. Dejen hældes i 3 lagkage- forme med smurt pergament, da de er tilbøjelige til at sætte sig fast i bunden.
Bages straks v 225ºC i ca. 10 minutter.
Lagkagebunden lægges sammen med flødeskum og pyntes medristede hakkede nødder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.144 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her