Brødtærte med rugbrød kendes ikke i andre dele af landet. Det er en yndet festtærte, som ikke er billig at lave, og som helst skal spises straks. Der findes flere opskrifter på brødtærte, og det var en af de kager, som husmoderen tidligere satte en ære i at bage så godt som muligt. Denne opskrift stammer fra Sønderborg Slot.
6 æg
250 g sukker
100 g revet rugbrød
100 g hakkede nødder
1 tsk bagepulver
Fyld:
½ liter piskefløde
50 g nødder
Del æggene i hvider og blommer i hver sin skål. De 6 æggehvider piskes stive. Sukkeret røres forsigtigt i æggehviderne lidt efter lidt.
Æggeblommerne tilsættes en ad gangen. Revet rugbrød og hakkede nødder blandes sammen og tilsættes forsigtigt. 1 tsk bagepulver blandes i. Dejen hældes i 3 lagkage- forme med smurt pergament, da de er tilbøjelige til at sætte sig fast i bunden.
Bages straks v 225ºC i ca. 10 minutter.
Lagkagebunden lægges sammen med flødeskum og pyntes medristede hakkede nødder.