I forgrunden
brownies med kaffe og i glassene: kaffe/chokolademousse. Derefter valnøddekage
med mokkacreme, mokkamuffins og cappuccino-cheesecake
Kaffe er
fællesnævneren i disse skønne kager og desserter, der også indeholder kakao
eller chokolade fordi det smager så godt sammen med kaffen.
Mokkamuffins
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 18 min. Fryseegnet. (12-14 stk)
#
2 æg
1½ dl mælk
100 g smeltet smør
1 spsk nescafe + 112
dl kogende vand
1 tsk vanilje
225 g mel
200 g farin
3 spsk kakao
1½ tsk bagepulver
½ tsk stødt kanel
¼ tsk salt
125 g hakket
chokolade
*
Tænd ovnen på 210 °C.
Pisk æg, mælk, smør, kaffe og vanilje sammen i en skål.
Bland de øvrige
ingredienser (undtagen chokolade) godt sammen i en stor skål og lav et hul i
midten.
Hæld de våde
ingredienser i "hullet" og rør dejen sammen med let hånd.
Dejen skal være
"klumpet" ikke glat.
Tilsæt hakket
chokolade og fordel den i 12-14 muffinforme.
Sæt dem i ovnen,
skru ned til 180 °C efter 6-8 min og bag ·dem færdige 15-18 min.
Tjek med en
tandstikker om de er gennembagte og lad dem afkøle på en rist.
PYNT EVT. MED
GLASUR:
Rør 100 g flormelis
sammen med 1 spsk stærk, varm kaffe.
Kaffe/chokolademousse
Arbejdstid: 25 min.
Smeltetid: 5 min. Ikke fryseegnet. 4-6 personer
#
100 g mørk chokolade
(hakket)
½ dl pasteuriserede
æggeblommer
1 spsk sukker
1 spsk Nescafe
1 spsk kaffelikør fx
Kahlua
112 dl pasteuriserede
æggehvider
1 spsk sukker
1½ dl piskefløde
Pynt: flødeskum og
makroner
*
Smelt chokoladen
over vandbad.
Pisk æggeblommerne
cremede med sukker og rør chokolade, Nescafe og kaffelikør i.
Pisk æggehviderne
stive med sukker.
Pisk fløden til
skum.
Vend flødeskum og
æggehvider i chokoladecremen og fordel moussen i 4-6 glas eller kopper.
Stil dem koldt et
par timer.
Pynt med flødeskum
og groftknuste makroner.
Cappuccino-cheesecake
Arbejdstid: 45min.
Kogetid: 3 min. Køletid: 4 timer. Ikke fryseegnet.
#
Bund:
225 g knuste kiks
(Digestive)
2 spsk sukker eller
farin
½ tsk stødt kanel
75 g smeltet smør
Chokoladecreme:
2 dl piskefløde
175 g mørk chokolade
(hakket)
evt. 2 spsk
kaffelikør
Kaffecreme:
2 blade husblas
250 g flødeost
naturel
2 spsk sukker
1 stang vanilje
½ dl stærk kaffe
½ dl pasteuriserede
æggehvider
2 spsk sukker
Pynt:
2-3 spsk kakao eller
75 g revet/hakket
chokolade
*
Bland de knuste kiks
med sukker, kanel og smør og pres det ud i bunden af en smurt springform (24-26
cm).
Sæt formen i
køleskabet.
Giv fløden et opkog,
hæld den over chokoladen og lad det stå 5 min.
Rør cremen igennem
og tilsæt evt. likør.
Bred det ud over
kiksebunden og stil formen i køleskabet.
Udblød husblassen i
koldt vand og knug vandet af.
Pisk flødeost sammen
med sukker og vaniljekorn.
Smelt den udblødte
husblas i varm kaffe og rør det i cremen.
Pisk æggehviderne
stive med sukker og vend dem i cremen.
Hæld det over den
stivnede chokoladecreme og stil kagen koldt min. 3 timer.
Pynt med kakao eller
revet hakket chokolade.
Valnøddekage med mokkacreme
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 50 min. Fryseegnet. 1 kage til ca. 12 personer
#
Kagebunde:
150 g valnøddekerner
50 g hvedemel
2 tsk bagepulver
4 æg
150 g sukker
Creme:
1 spsk Nescafe
1 spsk vand
¼ l piskefløde
3 spsk flormelis
3 spsk kakao
Pynt: flormelis og
chokoladekaffebønner
*
Varm ovnen op til
180 °C.
Rist nødderne på en
bageplade med bagepapir 5-8 min. og lad dem afkøle.
Hak dem fint i en
foodprocessor og tilsæt mel og bagepulver.
Pisk æg og sukker
til en tyk creme ca. 5 min. med en håndmikser.
Vend nøddemelet i og
bred dejen ud i en smurt springform (22 cm).
Bag kagen midt i
ovnen ca 40 min.
Lad kagen stå i
formen 10 min.
Åbn formen og stil
kagen til afkøling på en rist.
Opløs kaffen i
kogende vand og rør det i fløden.
Sigt flormelis og
kakao over i fløden og pisk det til skum.
Ret kagen til med en
kniv, hvis overfladen er ujævn.
Hak kagesmuldret og
vend det i cremen.
Del kagen i 2 bunde,
læg dem sammen med cremen og stil kagen i køleskabet et par timer.
Pynt med sigtet
flormelis og chokoladekaffebønner.
Brownies med et pift af kaffe
Arbejdstid: 25 min.
Smeltetid: 5 min. Bagetid: 25-30 min. Fryseegnet. 25 stk.
#
175 g smør
175 g mørk chokolade
(hakket)
4 æg
250 g sukker
2-3 spsk Nescafe
2-3 spsk kaffelikør fx
Kahlua
2 tsk vanilje
200-250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
¼ tsk salt
Pynt: 2-3 spsk kakao
Tænd ovnen på 170 °C.
Smelt smør og
chokolade sammen.
Pisk æggene sammen
med sukker, kaffepulver, likør og vanilje.
Pisk
chokoladesmørret i.
Sigt de tørre
ingredienser sammen og vend dem i dejen.
Fyld dejen i en
firkantet form (22x22 cm) foret med bagepapir og bag kagen midt i ovnen til den
lige akkurat er gennemvarm -25-30 min.
Stil kagen til afkøling
formen.
Del kagen i ca. 25
små firkanter og pynt med sigtet kakao.