En rigtig gammeldags rugbrøds-omelet, serveret med
frugtkompot, frisk eller syltet frugt, smager næsten uforskammet godt.
En rest tørt rugbrød
er velegnet til denne nemme dessert. Du kan udvide desserten med stegte
æblebåde eller servere en god æblemos til.
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 12 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
150 g rugbrød
2 spsk farin
15 g smør
75 g rosiner
2-3 æg
1 spsk hvedemel
(eller majsstivelse)
¾ dl mælk
flormelis
*
Riv rugbrødet groft.
Bland det med farin
og steg det gyldent på en pande med smør.
Tilsæt rosiner og
hæld det over på en tallerken.
Del æggene og pisk
æggeblommerne sammen med mel og mælk.
Pisk ægge hviderne
stive og vend dem i dejen skiftevis med rugbrødsblandingen.
Steg som en eller to
omeletter på en pande med lidt smør og server straks drysset med sigtet
flormelis.
TIPS: Du kan
tilsætte 1 tsk kardemomme, reven skal af ½ citron.
Du kan også servere rugbrødsomelet med frugtkompot, frisk
eller syltet frugt.
Sådan bager du en
omelet:
Varm en pande med
lidt smør ved lidt over middel varme og sørg for slynge smørret rundt på hele
panden.
Hæld æggemassen på
panden og bag den under forsigtig omrøring.
Løsn kanterne hele
vejen rundt med en palet.
Bag omeletten til den
er gylden på undersiden, men stadig fugtig på oversiden.
Fold omeletten
sammen med paletten og vip den over på en tallerken ved at tilte panden.
Se flere dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin