Denne klassiske opskrift på god gammeldags risengrød rækker
til 4 portioner
# Ingredienser
2½ dl grødris
1 liter vand
1 liter sødmælk
½ dl piskefløde
¼-½ tsk fint salt
lidt smør efter behag
Kanelsukker:
1 spsk stødt kanel
1½ dl rørsukker
*
Sådan laver du klassisk risengrød med kanelsukker:
Anbring grødris og vand i en gryde, og bring det i kog.
Lad det simre under låg i ca. 20 min, hvorefter du tilsætter
mælken og lader grøden koge videre i yderligere 20 min.
Husk at røre i gryden jævnligt,
så det ikke brænder på.
Når risene er bløde, men stadig faste, tager du grøden af
varmen og tilsætter piskefløden og salt, mens du rører rundt.
Lad grøden hvile fem minutter under låg, og servér herefter
med smørklat og kanelsukker.