Dej:
2,5 dl hvedemel
100 g smør eller margarine
3 spsk flormelis
1 æggeblomme
Rabarbergelé:
700 g rabarber i 2 cm store stykker
3 dl sukker
8 blade husblas
Vaniljecreme:
6 æggeblommer
1,5 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
3 dl fløde
2 spsk kartoffelmel
Pynt: Ristede mandelflager
Bland hvedemel, margarine, flormelis og æggeblomme til dejen, og lad den hvile i køleskab i 1 time.
Indstil ovnen på 175°C. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand.
Smør en springform, ca. 24 cm i diameter.
Beklæd formen med dejen. Prik den med en gaffel.
Bag rabarbertærten midt i ovnen i ca. 20 minutter. Sæt den til afkøling.
Lad rabarber og sukker simre i en rustfri kasserolle, til rabarberne er kogt ud.
Vrid husblassen, og rør den i rabarberne. Rør, til husblassen er smeltet.
Når rabarberblandingen begynder at stivne, hældes den i dejskallen.
Pisk alle ingredienserne, bortset fra vaniljesukkeret, til vaniljecremen sammen i en kasserolle, og kog blandingen, indtil den tykner. Sæt den til afkøling.
Tilsæt vaniljesukker. Bred cremen ud over rabarberne.
Drys mandelflagerne over.
Stil rabarbertærten i køleskab ind til servering.