Rabarbertærte - en kombination af sødt og surt.
Til 4-6 personer Tilberedningstid: ca. 35 min.
#
½ pk (à 450 g) frossen butterdej
500 g rabarber
85 g (1 dl) melis
1 spsk maizenamel
1 æggeblomme
2 æggehvider
100 g (¼ dl) melis
*
1. Lad butterdejen tø op på køkkenbordet.
2. Skyl rabarberne, skræl dem, hvis de er meget grove.
Skær dem i små stykker og læg dem i et ovnfast fad.
Bland sukker og maizenamel, vend det i rabarberne.
3. Dæk faldet med alufolie og stil det i en varm ovn ved 175
°C i 20 min., til rabarberne er møre.
Lad dem køle lidt af.
4. Læg butterdejsstykkerne lidt ind over hinanden og rul dem
ud til en cirkel.
Beklæd en tærteform med dejen.
5. Prik dejen overalt og bag bunden på midterste rille i en
varm ovn ved 220 °C i 15 min.
Lad den køle lidt af.
6. Pisk hviderne stive og tilsæt sukkeret lidt ad gangen,
mens der stadig piskes.
Marengsen skal være stiv og blank.
7. Pisk æggeblommen og brug den til at pensle
butterdejsbunden med.
Kom de jævnede rabarber i bunden og læg marengsmassen
ovenpå.
(Den skal ikke smøres ud i kanterne).
8. Bag rabarbertærten i en varm ovn ved 220 °C i 10-15 min
til marengsen er gylden i spidserne.
9. Serveres lunken, evt. med koldt flødeskum til.