Kompot:
500 g rabarber
150 g sukker
1 stang vanilje, flækket
1 stang hel kanel
½ tsk hakket ingefær
Fyld:
100 g italienske mandelkager
1-2 spsk madeira
creme:
2 æggeblommer
25 g flormelis
1 stang vanilje, korn heraf
150 g mascarpone
1 dl piskefløde
Pynt:
Citronmelisse
Rabarber snittes fint og kommes i en gryde. Sukker drysses over, og rabarberne står lunt, til de safter. Vanillestang, kanel og ingefær tilsættes. Rabarberne varmes langsomt op ved svag varme og koger i 10-15 min., til de er møre. Kompotten afkøles. Vanille- og kanelstangen fjernes efter afkøling.
Mandelkager knuses groft og stænkes med madeira. Trækker i ca. 1 time.
Æggeblommer, flormelis og vaniljekorn piskes hvidt. Mascarpone piskes i ved lav hastighed. Fløde piskes til skum og vendes forsigtigt i cremen.
Kompot, fyld og creme anrettes lagvis i 4 portionsglas. Trækker 30 min. i køleskabet. Ved servering pyntes med citronmelisse.