50 g smuttede hakkede mandler
600 g rabarber i klodser
3-400 g sukker
1 spsk kartoffelmel
1 vaniljestang
3 æggehvider
100 g + 2 spsk flormelis
Rist mandlerne på en tør og ikke for varm pande, til de har taget farve.
Rabarberkompot:
Bland rabarberklodserne med sukker og kartoffelmel og korn fra
vaniljestangen i et tærtefad.
Dæk med folie og sæt det i en 200°C varm ovn i 20-25 min. eller til
rabarberne er møre og saften er jævnet.
Marengslåg:
Pisk æggehvider og 100 g flormelis med en elpisker til hviderne er luftige.
Sæt skålen i vandbad og pisk til hviderne danner små toppe, når man løfter
piskeriset ud.
Tag skålen fra varmen og pisk, til hviderne er afkølet lidt.
Bland mandlerne i og fordel marengsen over kompotten.
Drys lidt flormelis over marengsen – det danner små dråber af sukker på
overfladen – og sæt den under ovnens grill til den har taget farve, maks.
4-5 min.
Server rabarbermarengsen lige fra ovnen.