Skønne små portionstærter bagt uden form. Gem opskriften;
den er også god med andre slags frugt, der er egnede til bagning, fx blommer,
pærer og æbler.
8 stykker. Arbejdstid: 35 min. Koge-/bagetid: 25 min.
#
300 g rabarberstilke
1 stang vanilje
50 g sukker
150 g kvark eller skyr eller græsk yoghurt
2 spsk flormelis
1 æg
1 knsp. salt
1 rulle butterdej (270 g)
2 spsk perlesukker
*
Rens rabarberne, og skær dem i 3 cm lange stykker.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Gem dem til vaniljecremen.
Vend rabarberstykkerne sammen med sukker og den tomme
vaniljestang i en bredbundet gryde, og giv det et opkog under låg.
Tag låget af, og lad dem simre i 3-4 min.
Rabarberne skal stadig være faste.
Hæld dem over i et fad, lad dem køle af, og sæt dem i køleskabet.
Rør kvark med vaniljekorn, flormelis og 1 æggeblomme.
Pisk æggehviden sammen med salt til pensling.
Rul dejen ud, og del den i 8 stykker.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med
æggehvide.
Læg en skefuld vaniljekvark på midten af hver, og læg
rabarberne ovenpå.
Dryp evt. rabarberne af i en sigte, hvis de er meget
saftige.
Kram dejen lidt op omkring fyldet, pensl med æggehvide, og
drys med perlesukker.
Bag kagerne ved 225 °C i 15-20 min, til dejen er gylden og
gennembagt.
Afkøl kagerne på en bagerist.
TIPS: Kog evt. en sukkerlage af 75 g sukker og 1 dl vand, og
pensl det over rabarber og creme så fyldet ikke tørrer ud - så kan tærterne
saktens bages dagen før.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin