De nok så kendte Rådhuspandekager skal ifølge pålidelig kilde tilberedes sådan:
Bag tynde Pandekager - Marie's, se opskrift og fyld pandekagerne med likørcreme.
Creme:
3 blade husblas
3 æggeblommer
3 spsk flormelis
2 spsk orangelikør
50 g mandler
25 g syltet pomerans- eller appelsinskal
2 ½ dl piskefløde
flormelis
Læg husblasen i koldt vand i 5 minutter.
Pisk æggeblommer og flormelis godt sammen og rør likør i.
Skold, smut og hak mandlerne og pisk fløden stiv.
Knug husblasen fri for væde og smelt den over vandbad.
Hæld den smeltede husblas i en tynd stråle i æggemassen, mens der piskes.
Rør hakkede mandler og pomeransskal i og vend forsigtigt flødeskummet i.
Pandekagerne rulles om den gode creme og drysses med sigtet flormelis.
Pandekager er en af de desserter, der spises året rundt, men de smager allerbedst med de syltede sommerbær.