Vi har givet denne
traditionelle quicheopskrift en moderne opgradering ved at lave den i en
airfryer. Pisket æg, bacon og ost passer perfekt til det møre, flagede
wienerbrød. Lad quichen køle lidt af inden servering, så fyldet kan slappe af
til en silkeblød creme.
20 min forberedelse. 40
min kogetid. 4 portioner
# Ingredienser
1 ark frossen
butterdej, let optøet
2 tsk olie
175 g bacon uden
skorpe, skåret i stave
1 løg, finthakket
5 æg
125 ml (½ kop)
fortykket creme
125 ml (½ kop) mælk
100 g (1 kop) groft
revet ost i schweizisk stil
* Tilberedning
Beklæd en 4 cm høj, 18
cm (bundmål) rund, riflet tærteform
med aftagelig bund med
butterdejen, og tryk godt ind i bunden og siden.
Beklæd dejen med
bagepapir og fyld med bagebønner til blindbagning.
Placer den forede
tærteform i airfryeren.
Kog ved 180 °C i 6 min.
Fjern bagebønner og
bagepapiret.
Brug en gaffel til at
prikke bunden af dejen.
Sæt tilbage i
airfryeren og kog i yderligere 6 min, eller
indtil bagværket føles
tørt at røre ved. Sæt til side, på rist, for at køle lidt af.
Varm imens olien op i
en stor stegepande ved middelhøj varme.
Tilsæt bacon og kog
under jævnlig omrøring i 5 min, eller indtil
det begynder at blive
gyldent.
Tilsæt løget og steg
under omrøring i 5 min, eller indtil bacon er sprødt
og løg er blødt. Stil
til side for at køle lidt af.
Pisk æg, fløde og mælk
sammen i en mellemstor skål.
Smag til med peber.
Hæld baconblandingen i kagebunden.
Drys med osten. Hæld
æggeblandingen over.
Sæt tilbage i
airfryeren.
Kog ved 160 °C i 30
min eller indtil fyldet er fast.
Stil til side for at
køle lidt af.
Skær i skiver til
servering lun eller kold.
INFO: Quiche Lorraine er en fransk tærte med fyld lavet af
fløde, æg og bacon eller skinke i en åben tærteform. Det var kun kendt uden for den
franske region Lorraine indtil midten af det 20. århundrede.
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, eller Mad på 30 min og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo
-----------