350 g spæde porrer
1 spsk olivenolie
1 ¼ dl grønsagsbouillon
50 g valnødder
2 delte æg
2 spsk hakkede blandede krydderurter
2 spsk yoghurt naturel
Hak porrerne fint med en skarp kniv.
Opvarm olien i en stegepande.
Kom porrerne på panden og sauter dem over jævn varme i 2-3 minutter.
Rør jævnligt i det.
Hæld bouillonen ved og skru ned for varmen og lad det simre yderligere 5 minutter.
Kom valnødderne i en foodprocessor og hak dem fint.
Kom porreblandingen i nødderne og blend dem et øjeblik til det bliver
en pure.
Hæld det hele over i en røreskål.
Rør æggeblommer, krydderurter og yoghurt godt sammen.
Hæld æggeblandingen over porrepuréen.
Smag til med salt og peber og rør det sammen.
Pisk æggehviderne i en skål for sig til de står som små toppe.
Vend æggehviderne i porreblandingen.
Kom blandingen over i en let smurt 9 dl souffleskål og stil den på en
forvarmet bageplade beklædt med bagepapir.
Sæt pladen i en forvarmet ovn ved 180°C.
Server souffleen straks