Trækul: Indirekte
Gas: Indirekte/middel varme
Forberedelse: 2 timer. Stegetid: 5-6 minutter
4 æggehvider
1 knivspids salt
225 g sukker
1 tsk majsmel
2 tsk hvidvinseddike
250 g mascarponeost
3 dl piskefløde
2 spsk sukker
9 modne blommer
1 spsk flydende honning
A. Forvarm ovnen til 180°C. Læg bagepapir på to bageplader.
B. I en meget ren skål piskes æggehvider og salt, til der dannes bløde toppe.
Pisk sukkeret i lidt ad gangen, så marengsmassen bliver stiv og skinnende.
Pisk Maizena og eddike i.
Tag en stor skefuld marengs og sæt den på bagepapiret.
Form marengsen til en cirkel og giv den en fordybning i midten med en ske, så den får facon som en rede.
Lav i alt 6 reder, men sørg for at sætte dem med god afstand på pladerne.
Bag marengsene i 5 min., sænk varmen til 150°C og bag dem i yderligere 1 ¼ time. Lad rnarengsene køle af på pladerne.
C. Korn imens mascarponeosten i en ren skål og pisk den blød.
Pisk, i en skål for sig, halvdelen af piskefløden og sukkeret til flødeskurn.
Fold flødeskummet i osten sammen med resten af fløden til en jævn creme.
Dæk cremen til og sæt den i køleskabet, til den skal bruges.
D. Læg seks bambusspid i blød i koldt vand i mindst ½ time.
Skær blommerne i halve og fjern stenene.
Sæt 3 halve blommer på hvert spid og afkort eventuelt spiddet.
Pensl blommerne med honning.
Grill blommerne indirekte over middel varme i 5-6 min., til de er lige er blevet bløde.
E. Tag marengsene af bagepapiret og læg dem på hver sin tallerken.
Øs mascarponecreme i fordybningerne og server straks med varme, grillede blommer til.
Du behøver Ikke at lave marengsrederne samme dag, for de kan holde sig i 3-4 dage, hvis de opbevares i en lufttæt beholder.
Honningglaseringen giver ikke blot blommerne en dejlig smag, den er også med til at blødgøre dem, mens de grilles.