Pandekager:
175 g hvedemel
½ tsk groft salt
2 dl mælk
4 æg
3 dl Karolines Køkken cremefraiche 18%
3 ½ spsk smør og olie
evt. smør og olie til stegning
Appelsinsirup:
3 appelsiner (ca. 700 g)
appelsinsaft fra appelsinfileterne, ca. 1 dl
275 g sukker (ca. 3.25 dl)
75 g smør
Pynt: florsukker
Tilbehør: vaniljeflødeis
Pandekager: Bland mel og salt i en skål.
Pisk mælken i lidt efter lidt og derefter æggene.
Vend cremefraiche i og til sidst smør- og rapsolie.
Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Appelsinsirup: Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form.
Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder, så bådene løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften.
Kom appelsinsaft, -både, sukker og smør i en pande (ca. 21 cm i diameter).
Kog blandingen ved jævn varme og under omrøring i ca. 12 min.
Sluk og lad panden stå ved eftervarmen mens pandekagerne bliver bagt.
Pandekager fortsat:
Pisk dejen op.
Fordel ca. ½ dl dej i en lille, varm pande (ca. 14 cm i diameter).
Bag pandekagen ved jævn varme, ca. 1 ½ min. på hver side.
Læg den i et ovnfast fad og dæk med alufolie.
Stil fadet midt i ovnen på ca 75°C.
Læg pandekagerne, efterhånden som de bliver bagt, i en stabel med ½ spsk appelsinsirup på hver.
Bag resten af pandekagerne.
Ved serveringen: Sigt florsukker over pandekagestablen og server straks med is og resten af den lune sirup.
Fryseegnet: Ja, Pandekager og sirup kan fryses hver for sig. Lunes hver for sig og stables.