Ide til lækkert mellemmåltid
2 tsk solsikkeolie
3 spsk let- eller minimælk
1 knsp havsalt
1 æggeblomme,
1 spsk hvedemel
½ pære
1 tsk citronsaft
flydende sødemiddel
10 g mørk chokolade
1 tsk mandelsplitter
*
A. Rør 1 tsk olie, mælk, salt, æggeblomme og mel sammen, hæld det gennem en si og lad dejen hvile i 20 min.
B. Skræl pæren, fjern kernehuset og skær den i tynde skiver.
Varm lidt vand op med citronsaft og sødemiddel og damp pæreskiverne i ca. 5 min. De må ikke opløses. Lad dem dryppe af i en si.
C. Smelt chokoladen over vandbad.
Rist mandlerne på en tør pande, til de er gylden brune.
D. Varm resten af olien op på en pande og bag en pandekage.
8 Smør chokoladen på pandekagen, læg pæreskiverne på og drys med mandelsplitter. Rul pandekagen sammen og server den.
Se også: Pandekager med jordbær
Pr portion 475/144 kJ/kcal. 2 g protein. 4 g fedt. 16 g kulhydrat. 3 g fibre