Pandekager med appelsincreme er bedre end Rådhuspandekager
og nemmere end Crêpes Suzette. Sprøde pandekager lunet på panden med lækker
appelsincreme og appelsinskiver.
4-5 personer. Arbejdstid: ca. 1 time. Hviletid: 30 min. Bage-/kogetid:
30 min.
#
Pandekager:
3 æg
125 g hvedemel
2 spsk sukker
25 g smør
ca.3 dl mælk
smør til bagning
Appelsincreme:
2 æg
½ liter sødmælk
75 g sukker
40 g majsstivelse
½ stang vanilje
1 spsk sukker
1½ dl piskefløde
2 tsk appelsinskal [øko]
Tilbehør:
3-4 appelsiner
50 g hasselnøddekerner
*
Pisk æggene sammen med mel og sukker.
Tilsæt smeltet smør og mælk lidt ad gangen under piskning.
Stil dejen i køleskab i mindst 30 min.
Pisk æg, mælk, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og tilsæt
vaniljekorn og vaniljestang.
Pisk cremen under opvarmning, til den når kogepunktet.
Hæld cremen i en skål, og drys overfladen med sukker.
Lad cremen blive kold.
Bag pandekagerne i lidt gyldent smør på en slip let-pande i
et par min. på hver side.
Pisk fløden til let skum, og vend det i cremen. Smag til med
fintrevet appelsinskal.
Smør pandekagerne med cremen, og rul dem sammen.
Server de fyldte pandekager med appelsinskiver og hakkede nødder.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin