Opskriften rækker til 10 amerikanske pandekager; små, tykke,
bløde og vildt lækre - prøv selv
#
Ingredienser til amerikanske pandekager:
275 g hvedemel (ca. 5 dl)
½ liter mælk
2 æg
2 tsk sukker
1 knivspids salt
1½ tsk bagepulver
vaniljesukker
en smule flydende fedtstof til panden
ahorn sirup
bær eller frugt
*
Start med at piske mel og mælk sammen indtil der ikke
længere er klumper i dejen.
Pisk dernæst æg og resten af ingredienserne i
pandekagedejen.
Opvarm en pande og tilsæt en smule fedtstof.
Brug ca. ½ dl dej pr. pandekage på panden.
Bag pandekagerne i ca. 2 min. på hver side og spis dem
sammen med sukker eller ahornsirup. Tilføj evt nogle blåbær/jordbær eller nogle
æble- eller bananskiver.
Hvis du ønsker at pandekagerne skal være ekstra små, kan du bruge en crêpepande
eller en spejlægspande. Med en normal pande, bliver pandekagerne ikke helt så
tykke som amerikanske pandekager skal være.
Tips: Reducer evt sukkerindholdet, når de skal overhældes
med sirup.