Bland sukker med krydderier og krydderurter, og server det
som spændende drys til friskbagte pandekager.
Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 30 min. Stegetid. ca. 30 min.
4 personer
#
Pandekager:
3 æg
1 tsk sukker
et drys salt
125 g hvedemel
3-3½ dl mælk
ca. 25 g smør til bagning
Tilbehør:
2 spsk sukker
½ vaniljestang
½ tsk stødt kanel
¼ tsk stødt allehånde
2 håndfulde friske basilikumblade
3 æbler
1-2 spsk citronsaft
*
PISK æg sammen med sukker, salt og mel til dejen er glat og
uden klumper.
Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk dejen ensartet.
STIL dejen i køleskab i mindst 30 min.
Pisk den igennem, og tilsæt evt. lidt mere mælk.
BLAND sukker med vaniljekorn, krydderier og basilikumblade.
VASK eller skræl æblerne, udkern dem, og skær dem i
mundrette stykker.
Vend dem med citronsaft.
HÆLD dejen i en kande, og bag til pandekager på en pande med
en smule smør.
SERVER pandekagerne med æbler og kryddersukker.
TIPS: Rør evt. lidt fintrevet citronskal i pandekagedejen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin