Amerikanere kan godt lide skyskrabere - også til morgenmad:
med tårnhøje stabler af luftige pancakes med saftig appelsin-ahornsirup
1 appelsin
2 dl appelsinsaft
1 dl ahornsirup
3 strøgne tsk bagepulver
200 g hvedemel
2,5 l mælk
1 spsk citronsaft
1 brev vaniljesukker
1 knsp salt
4 æg
smør til at stege i
Appelsinen skylles grundigt af med varmt vand, skallen skrælles tyndt (uden det hvide) og skæres i helt smalle strimler.
2 dl appelsinsaft og 1 dl ahornsirup varmes op i en lille gryde.
Ved stærk varme koges det ind til halvdelen.
Sæt gryden til side.
Bagepulver og hvedemel blandes.
Mælk, citronsaft, vaniljesukker, salt og æg røres godt med elpiskeren.
Melblandingen tilsættes lidt efter lidt, og det hele røres langsomt glat.
1 spsk smør varmes op på en stor pande.
6 små portioner dej hældes på panden, og der drysses 1 tsk appelsinskalstrimler på hver.
Ved middel varme steges pandekagerne gyldenbrune i 3-4 minutter på hver side. Pandekagerne tages op, og proceduren gentages, indtil alle pandekager er bagt.
Dryp pandekagerne med appelsinsirup.
--