Det ligner en lagkage, men
bundene består af en kæmpe bunke pandekager, og imellem lagene er der vaniljeis
og chokoladesauce på toppen. En lækker kage.
4 personer. Arbejdstid:
35 min. Hviletid: 30 min. Bagetid: ca. 20 min, når du bager på 2 pander
Fryseegnede.
Pandekager:
2 æg
125 g hvedemel
2 tsk sukker
et drys salt
¼ liter mælk
smør (til bagning)
Chokoladesauce:
2½ dl piskefløde
150 g mørk chokolade
Fyld:
1 liter vaniljeis
*
Pisk æggene sammen
med mel, sukker, salt og lidt mælk, til dejen er uden klumper.
Tilsæt resten af
mælken lidt ad gangen under piskning.
Stil dejen i
køleskab i mindst 30 min.
Spæd evt. med mælk,
hvis dejen er for tyk.
Bag dejen til
pandekager beregn ½ dl dej til hver pandekage.
Bag dem på en slip let-pande
(25 cm) i lidt gyldent smør i et par min på hver side til de er gyldne.
Chokoladesauce: Varm
fløden op til ca. 75 °C.
Pisk hakket
chokolade i fløden, til den er smeltet.
Saucen skal serveres
lun.
Læg pandekagerne
sammen til en lagkage med skiver af is lige før servering.
Hæld lun chokoladesauce
hen over lagkagen.
Nyd straks.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin