150 g smør
125 g sukker
2 spsk sirup
3 æg
240 g hvedemel
1 tsk bagepulver
40 g hakket pomeransskal
50 g flækkede mandler
saft fra 2 appelsiner
Fyld:
100 g smør
75 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
1 lille bægercreme fraiche 38 %
Pynt:
250 g marcipan
1 dåse henkogte abrikoser
1 klase blå vindruer
1 dl abrikossyltetøj
Rør fedtstof og sukker godt sammen og rør sirup i.
Rør æggene i.
Vend pomeransskal, rosiner og mandler i melet og tilsæt bagepulver.
Rør det i dejen.
Kom dejen i en velsmurt springform.
Bag kagen ved 160 º midt i ovnen i 40-50 min.
Prik kagen tæt med en strikkepind.
Hæld appelsinsaft på.
Lad kagen svale inden den tages ud af formen og deles i to bunde.
Fyld:
Rør blødt smør sammen med flormelis og rør vaniljesukker i.
Rør cremefraiche i.
Fordel det meste af fyldet mellem de to bunde.
Kom lidt oven på.
Pynt:
Rul marcipanen tyndt ud mellem to stykker folie.
Skær den til og læg en marcipanbræmme kanten rundt.
Pynt med marcipanblade.
Læg frugten i et pænt mønster på kagen.
Smelt abrikossyltetøjet ved svag varme.
Purer det herefter gennem en sigte og pensl kagen hermed
Tips: Kagen kan sagtens bages og lægges sammen en eller to dage før serveringen.