400 g butterdej
2 tsk sukker
25 g mandler, smuttede og groft hakkede
Creme:
2 dl stærk kaffe
1 spsk hvedemel
2 spsk sukker
1 æggeblomme
2 dl piskefløde, pisket til flødeskum
Pynt:
Små kulørte sukkeræg
Butterdej i plader lægges i en stabel.
Den rulles ud til en cirkel med cirka 30 cm. i diameter.
Lad den hvile i 20 min. ellers trækker den sig meget sammen under bagning.
Læg dejen på bagepapir på en ovnplade.
Prik den med en gaffel.
drys med sukker og mandler.
Bag midt i en forvarmet ovn 225º i 20-25 min, til den er gylden, sprød og hævet flot op.
Afkøles på rist.
Mens dejen hviler og bages koges cremen i en lille kasserolle.
Pisk ingredienserne sammen undtagen fløden.
Sæt kasserollen over jævn varme og giv cremen et langsomt opkog under stadig omrøring.
Kog 1 min, for at fjerne melsmagen.
Fjern kasserollen fra varmen.
Afkøl cremen, rør i den af og til, så der ikke dannes skind.
Pisk fløden og vend den i cremen.
Flæk butterdejsbunden i 2 lag.
Læg cremen imellem.
Pynt med kulørte sukkeræg
Tips: Både butterdejsbunde og creme kan laves i forvejen.
Kagen lægges sammen lige inden servering, ellers bliver bundene bløde.