Gratin d'ananas - 4 personer
1 frisk ananas
3 passionsfrugter
5 cl kirsh (kirsebærbrændevin)
Sabayon:
4 æg (delt i blommer og hvider)
1 dl piskefløde
70 gr flormelis
1 appelsin - saften
Lagkagebund (ell. tærtebund)
Saften fra appelsinen kommes i en gryde sammen med æggeblommerne og piskes til en let og luftig creme under meget svag varme.
Æggehviderne piskes stive med 20 gr flormelis og lidt salt.
Fløden piskes stiv med 50 gr flormelis. I den atkølede sabayon vendes marengsmassen og flødeskum forsigtigt ind.
Ananas skrælles og skæres i skiver. Passionsfrugterne deles og kernerne tages ud.
I et ovnfast fad lægges den 1 ½ cm tykke lagkagebund. Henover anrettes den skivede ananas, uden stok, og passionsfrugterne drysses henover. Den færdige sabayon fordeles henover og gratineres i ovnen under grill indtil den har en pæn lysebrun farve.
Anretning:
Serveres i fadet overhældt med lun kirsh (kirsebærsnaps) og flamberes ved bordet.
Tips: Frugter som fersken, abrikos, mango, banan eller skovjordbær kan også bruges til desserten.