Kagebund:
100 g blødt smør
100 g sukker
2 æg
100 g hvedemel
Fyld:
ca 500 g brombær
3 spsk sukker
4 spsk likør eller rom
ca. ¾ l vaniljeis
Marengsdej:
10 æggehvider
10 spsk flormelis
ca. 50 g mandelflager
Rør smørret med sukkeret, og rør æggene i et ad gangen.
Sigt melet i og rør, til dejen er let og luftig.
Fyld den i en smurt form og bag kagebunden midt i ovnen ved 225°C i 15 min.
Kom brombærrene, der er drysset med sukker og overhældt med likør på den bagte kagebund.
Pisk æggehviderne meget stive og sigt flormelisen i.
Fordel isen i skiver over brombærrene og fordel marengsmassen over kagen, så den helt dækker isen.
Drys med mandelflager og sæt desserten i ovnen på 275°C på nederste ribbe i 6-8 min.
Server desserten straks efter, at den kommer ud af ovnen og er gylden i toppen.