Gateau au nougat et dattes - 8-10 personer
Mørke genoisebunde:
5 æg
100 gr sukker
160 gr hvedemel
20 gr cacao
Nougat og daddelmousse:
5 cl rom
¾ l piskefløde
150 gr nougat
200 gr friske dadler
100 gr ristede mandelflager (til pynt)
1 citron som saft
Genoisebunde:
Æg og sukker piskes hvidt. Det sigtede hvedemel og cacao vendes forsigtigt i.
Bages i smurt springform ved 190º i ca. 40-45 min.
Mousse:
Dadler befries for skind og sten, køres i blender med nougat. Vendes i den stiftpiskede
flødeskum. Skal smages til med citronsaft og rom.
Anretning:
Den bagte bund deles i 3. To af bundene smøres med moussen. Kagen lægges sammen og
med en rest mousse smøres kagen hele vejen rundt. På toppen smøres med en lille smule flødeskum.
Til sidst beklædes kagen med let ristede mandelflager.
TIPS: Kan serveres med lime eller citronsorbet eller anden frisk is/sorbet. Appelsin/mango salat smager også godt til.