Denne specielle sommerdessert er som en gave fra guderne. En
delikat fest for såvel ganen som for øjnene. • Nektariner indeholder
betakarotin som kroppen omdanner til A-vitamin. • Ricottaost indeholder meget
kalcium.
Forberedelse 15 min. + afkøling. Tilberedning 20-25 min. 4
portioner
# Råvarer til Nektariner med Amaretto
4 modne, faste nektariner (ca. 750 g)
1 vaniljestang
2½ spsk sukker
1 dl Amaretto (likør)
1 dl friskpresset appelsinsaft
2 dl ricottaost
3 spsk flormelis
2 æggehvider
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Del nektarinerne på midten og fjern stenen.
Læg de halve nektariner i et ovnfast fad med skindsiden
nedad.
2 Flæk vaniljestangen og skær den derefter i 2 cm store
stykker.
Læg vaniljestang og sukker i en morter.
Stød blandingen til vaniljekornene er blandet med sukkeret.
Drys vanilje- og sukkerblandingen over nektarinerne og dryp
med Amaretto og appelsinsaft.
3 Bag i ovnen til nektarinerne er møre, 20-25 min.
Lad dem svale lidt af.
4 Lad ricottaosten dryppe af. Bland ricottaost og flormelis
i en skål.
Pisk æggehviderne til fast skum.
Vend æggehviderne i ricottablandingen.
5 Server nektarinerne på asietter, dryp med skyen og læg en
skefuld af osteblandingen ovenpå. Server dem varme eller kolde.
Tips & råd
En morter og dens pistil er lavet af fast, tungt materiale
som gør, at det er let at knuse krydderier og urter.
Amaretto er en italiensk mandellikør.
Den siges at være skabt af en italiensk enke, som var taknemmelig
over at have siddet model til et maleri af jomfru Maria.
Mikroovnstips: Forbered nektarinerne efter trin 1 og 2, men
læg dem i en mikro-egnet form i stedet. Bag nektarinerne i mikroovnen på høj
effekt i 10 min.
Øs nektarinerne med skyen og lad dem evt. bytte plads så de
bliver jævnt varme efter 5 min.
Fortsæt derefter som anvist.
PR. PORTION: Energi: Kcal 275 = kJ 1155
Kulhydrat 43 g Protein 10 g Fedt 7 g (23%) Fibre 1 g t