Logo

Napoleonskager med blå bær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Napoleonskager med blå bær

 

Bag de lækreste konditorkager med fyld af brombær og blåbær. Kagerne er nemme at bage med færdigkøbt butterdej. Fantastisk gæstedessert - vælg evt andre bær

Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 20 min. Ikke fryse-egnet (8-10 stk.)

 

# Ingredienser til Napoleonskager med blå bær:

Bunde:

400 g butterdej (2 ruller)

1 æg

 

Creme:

½ stang vanilje

¼ l mælk eller kaffefløde

2 æg

3 spsk sukker

1 spsk majsstivelse


Bær:

200 g brombær

200 g blåbær

100 g sukker

1+% dl vand

2 spsk kartoffelmel

 

Glasur:

100 g flormelis

2 spsk rom (el. lign.)

Endvidere: 2 dl piskefløde

*

Sådan laves Napoleonskager med blå bær:

Tænd ovnen på 220 °C.

Rul dejen ud på et skærebræt og del hvert stykke igennem på langs, så der bliver 4 stænger på ca. 10 cm's bredde.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg (dog ikke på kanterne, da det vil hindre dem i at hæve ordentligt).

Prik dejen med en gaffel og sæt pladen i ovnen i 15-20 min, til dejen er gylden og gennem bagt.

Læg stængerne på en rist til afkøling.

 

CREME: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom korn og stang i en gryde med mælk eller fløde.

Giv det et opkog.

Pisk æggene sammen med sukker og majsstivelse i en skål.

Pisk den varme mælk eller fløde i æggene og hæld det tilbage i gryden.

Kog det igennem under piskning.

Hæld cremen i en skål og lad den afkøle.

 

BÆR: Læg de flotteste bær (75 g af hver slags) til side.

Kom resten i en gryde med sukker og 1 dl vand og kog det igennem under omrøring, til sukkeret er smeltet og bærrene er kogt lidt ud.

Tag gryden af varmen og tilsæt kartoffelmel rørt ud i ½ dl koldt vand.

Hæld det i en skål til afkøling.

 

GLASUR: Rør sigtet flormelis sammen med rom og smør det på to af stængerne.

Brug undersiden af dem som overside, da den er glattest.

 

SAMLING: Læg de to stænger uden glasur på et fad.

Pisk cremen igennem og fordel den på stængerne.

Vend de rå bær i bærkompotten (hold lidt tilbage til pynt) og læg den ovenpå cremen.

Pisk fløden til skum og fordel den over bærrene.

Læg de to glaserede stænger ovenpå.

Skær hver stang ud i 4-5 kager.

Brug en skarp savtakket kniv.

 

Tips: De bagte stænger kan opbevares i en kagedåse, og creme og bær kan opbevares i køleskabet. Så kan kagen lægges sammen umiddelbart før servering.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

----------ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.707 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her