Bag de lækreste
konditorkager med fyld af brombær og blåbær. Kagerne er nemme at bage med
færdigkøbt butterdej. Fantastisk gæstedessert - vælg evt andre bær
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 20 min. Ikke fryse-egnet (8-10 stk.)
# Ingredienser til Napoleonskager med blå
bær:
Bunde:
400 g butterdej (2
ruller)
1 æg
Creme:
½ stang vanilje
¼ l mælk eller
kaffefløde
2 æg
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
Bær:
200 g brombær
200 g blåbær
100 g sukker
1+% dl vand
2 spsk kartoffelmel
Glasur:
100 g flormelis
2 spsk rom (el.
lign.)
Endvidere: 2 dl
piskefløde
*
Sådan laves Napoleonskager
med blå bær:
Tænd ovnen på 220 °C.
Rul dejen ud på et
skærebræt og del hvert stykke igennem på langs, så der bliver 4 stænger på ca.
10 cm's bredde.
Læg dem på en
bageplade med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg (dog ikke på kanterne,
da det vil hindre dem i at hæve ordentligt).
Prik dejen med en
gaffel og sæt pladen i ovnen i 15-20 min, til dejen er gylden og gennem bagt.
Læg stængerne på en
rist til afkøling.
CREME: Flæk
vaniljestangen, skrab kornene ud og kom korn og stang i en gryde med mælk eller
fløde.
Giv det et opkog.
Pisk æggene sammen
med sukker og majsstivelse i en skål.
Pisk den varme mælk
eller fløde i æggene og hæld det tilbage i gryden.
Kog det igennem
under piskning.
Hæld cremen i en
skål og lad den afkøle.
BÆR: Læg de
flotteste bær (75 g af hver slags) til side.
Kom resten i en
gryde med sukker og 1 dl vand og kog det igennem under omrøring, til sukkeret
er smeltet og bærrene er kogt lidt ud.
Tag gryden af varmen
og tilsæt kartoffelmel rørt ud i ½ dl koldt vand.
Hæld det i en skål
til afkøling.
GLASUR: Rør sigtet
flormelis sammen med rom og smør det på to af stængerne.
Brug undersiden af
dem som overside, da den er glattest.
SAMLING: Læg de to
stænger uden glasur på et fad.
Pisk cremen igennem
og fordel den på stængerne.
Vend de rå bær i
bærkompotten (hold lidt tilbage til pynt) og læg den ovenpå cremen.
Pisk fløden til skum
og fordel den over bærrene.
Læg de to glaserede
stænger ovenpå.
Skær hver stang ud i
4-5 kager.
Brug en skarp savtakket
kniv.
Tips: De bagte
stænger kan opbevares i en kagedåse, og creme og bær kan opbevares i
køleskabet. Så kan kagen lægges sammen umiddelbart før servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------ooo OÔO ooo -----------