(Fedtfatig)
500 g jordbær
1 citron, saften heraf
2 æggehvider
½ dl piskefløde
3 dl sirup.
Sirup:
2 dl vand
200 g sukker
Sirup:
Sirup indgår som ingrediens i denne opskrift.
Sirup fremstilles ved at hælde vand og sukker i en rustfri stålgryde og bland det sammen med en trægrydeske.
Opløs sukkerret ved svag varme under omrøring.
Fjern skum fra overfladen.
Sukkerblandingen koges i ca. 1min.
Sluk for gryden.
Jordbærrene skylles og pureres sammen med citronsaft og sirup.
Æggehviderne piskes næsten stive.
De piskede æggehvider vendes i jordbærblandingen.
Piskefløde piskes let og vendes i jordbærblandingen.
Tænd ismaskinen og hæld blandingen i frysebeholderen.
Tilberedningstid: Ca. 45-55 min.
Hvis man ikke har en ismaskine, skal det hældes op i en fryseform og fryses ned.
For at undgå, at der dannes iskrystaller i massen, skal der røres jævnligt under indfrysningen.