Kaffeekstrakt
3 spsk sukker
1 dl stærk kaffe
Budding
1 ½ dl mælk
2 æggeblommer
1 spsk sukker
1 dl kaffe-ekstrakt
4 blade husblas
2 dl piskefløde, pisket til skum
Pynt:
flødeskum
Vanila
Kaffe-ekstrakt: 2 spsk friskmalede kaffebønner overhældes med 2 dl kogende vand, trækker 5 min. og sies. Sukkeret smeltes til karamel på en tør pande. Når det bobler og er lysebrunt, tages panden fra varmen. Den siede kaffe hældes forsigtigt i. Ekstrakten koges jævn over svag varme. Der skal blive 1 dl Den udblødte husblas smeltes deri. Æggeblommer og sukker røres godt. Mælken koges og dryppes i under omrøring. Cremen varmes et øjeblik, men må ikke koge. Kaffe-ekstrakten med husblasen tilsættes. Cremen afkøles. Når den begynder at blive jævn, blandes flødeskummet forsigtigt i. Buddingen hældes i en skål og pyntes med flødeskum, smagt til med Vanila.