Logo

Miniature isbombe Pimpernel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hindbærflødeis:
200 g hindbær
1 ½ dl vand
50 g sukker
4 æggeblommer
60 g flormelis
½ l piskefløde
2 cl sherry
200 g hvid chokolade
50 g mørk chokolade
 
Bananflødeis:
200 g banankød
½ dl vand
40 g sukker
1 tsk citronsaft
60 g flormelis
4 æggeblommer
½ l fløde
 
Pynt:
Reven skal af 1 citron
4 dobbelte kviste af citronmelisse
8 pæne hindbær
 
Den hvide chokolade smeltes forsigtigt i vandbad under sagte omrøring.
Imedens gøres 4 små portionsforme klar.
Portionsformene beklædes med den smeltede hvide chokolade.
Bevæg formene rundt i cirkelbevægelser, så chokoladen kommer helt rundt i formene.
Formene stilles herefter i køleskab, så chokoladen kan hærdes.
50 g hindbær stænkes med 2 cl sherry og sættes til side.
1 ½ dl vand og 50 g sukker bringes til et let opkog.
Derefter tilsættes de øvrige 150 g hindbær i sukkerlagen og koges 3-4
minutter, stilles i køleskab.
Æggeblommer og flormelis piskes sammen med en håndpisker til en hvid og luftig konsistens.
Piskefløden piskes ligesådan - den må ikke blive for tyk. Piskefløden vendes i æggeblandingen.
Derefter tages sukkerlagen med hindbærrene og røres godt igennem, så der ingen hele hindbær er tilbage.

Den afkølede hindbærmasse hældes i ismassen og omrøres forsigtigt til det hele er blandet godt.
Portionsformene tages ud af køleskabet, og hindbær-flødeisen hældes i
formene, til de er næsten er fyldt op til kanten.
Formene sættes i fryser i 3 timer til isen er hærdet helt.
Banankødet skæres i små stykker og en ny sukkerlage laves, denne gang dog kun med ½ dl vand og 40 g sukker.
De små stykker banan tilsættes sukkerlagen og koges let møre.
Derefter tilsættes citronsaften.
Banan og sukkerlagen blendes på maskine eller pureres gennem en si.
Æggeblommer og flormelis piskes let og luftigt og blandes med den piskede fløde.
Derefter blandes bananmassen i og blandes forsigtigt sammen. Bananisen sættes herefter på køl.
De frosne portionsforme udhules med en ske, der jævnligt dryppes i varmt vand.
Herefter fyldes den færdige bananis i formene til ca. ½ cm. fra toppen.
I toppen af bananisen fordeles og dækkes bunden med de
sherry-marinerede hindbær.
Formene sættes igen i fryser i ca. 2 timer.
Imedens isen fryser færdig, smeltes den mørke chokolade i vandbad.
Formene tages ud af fryser og der lukkes med den mørke chokolade.
Når isen skal vendes ud af formen, lægges denne forsigtigt ned i en skål med varmt vand.
Efter et øjeblik kan isen vendes ud på en tallerken.
 

Anretningsforslag:
Inden servering smeltes lidt mørk chokolade i vandbad.
Isen dekoreres med den smeltede chokolade - enten med en tyk bredbundet spiseske eller i en sprøjtepose med et lille hul.
Dekorer isen med friske hindbær, reven citronskal på toppen, lidt pisket
flødeskum og til sidst en kvist af citronmelisse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 1.582 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her