Milkshakes svaler i sommervarmen. Kan også serveres som
desserter - med flødeskumstoppe.
Rosas mælkedrik
1 glas
Pisk 2 dl iskold mælk sammen med 3-4 spsk rødt syltetøj
(jordbær, hindbær, tyttebær eller andet) i en kande eller skål. Det gøres bedst
med en hånd- eller en elektrisk pisker. Når det skummer, hældes det op i et
glas og serveres straks.
Chokoladedrik
1 glas
Pisk 2 dl iskold mælk sammen med 2 spsk chokoladesauce eller
1 spsk kakao og 112 spsk flormelis. Hæld det op i et glas og server straks. Man
kan evt. lægge en skefuld vanilje- eller chokoladeis på toppen og pynte med
fløde- skum og reven chokolade.
Kold æggetoddy
1 glas
Pisk 1 dl iskold mælk med 1 dl friskpresset appelsinsaft
samt 1 æggeblomme. Når det skummer, hældes det op i et glas. Man kan evt. pynte
med flødeskum.
Appelsin-soda
1 glas
Pisk 1 dl iskold mælk med 1 dl friskpresset appelsinsaft.
Hæld det op i et højt glas. Kom to kugler appelsinsorbet eller en soda- vandsis
(appelsinsmag) i glasset. Pynt med en skive appelsin.
Citronskum
2 glas
Kom saften af 2 citroner i en blender sammen med 2 spsk
sukker, 1 æggehvide, 3 dl vand og 2 isterninger. Lad blenderen køre ½ minut.
Hæld straks drikken op i to høje glas, der pyntes med en citronskive. Drikkes
med sugerør.
Brombærdrik
1 glas
Gnid 1 dl friske brombær gennem en sigte eller kør dem til
mos i en blender. Pisk mosen med 1 dl iskold mælk. Læg 2 isterninger i et højt
glas og hæld drikken over. Man kan lægge en skefuld is ned i drikken og/eller
pynte med flødeskum.
Bananmilk shake
1 glas
Kom ½ banan, skåret i mindre stykker, i blenderen. Tilsæt 1½
dl iskold mælk plus 1 stor kugle vaniljeis. Lad det køre ½ min. Hæld straks op
i et højt glas og server.
Jordbær-avocadodrik
2 glas
100 g friske jordbær
1 lille avocado
3 dl iskold mælk
1 tsk citronsaft
1 spsk melis
4 spsk piskefløde
mynteblade
Skær jordbærrene en gang over. Gem 2 hele til pynt. Del
avocadoen, fjern stenen og grav frugtkødet ud. Kom jordbær og avocadostykker i
en blender sammen med citronsaft, sukker, mælk og fløde. Lad det køre ½ min.
Hæld det op i to høje glas. Pynt med et jordbær og et mynteblad.