Karamel:
100 g sukker
Creme:
½ l. kaffefløde
50 g sukker
et stykke kanel
2 hele æg
2 æggeblommer
Der skal bruges enten en bageform til flanen eller små portionsforme i metal eller porcelæn, evt. kaffekopper.
Smelt sukkeret.
Fordel det i formen eller i kopperne, også op ad siderne, når det er gyldent.
Pas på: varmt sukker er meget brændende.
Bring fløden i kog med sukker og kanel.
Lad det simre ca. 10 minutter.
Hæld det gennem en fintmasket si og afkøl det.
Pisk hele æg og æggeblommer sammen (men pisk ikke for meget, flanen skal ikke hæve).
Pisk æggemassen i mælken og fordel det i de fire separate forme eller i en større form.
Tænd ovnen på 170ºC.
Lad flanen stivne i vandbad i ovnen.
Vandet skal stå halvt op ad formene.
Vandet må ikke koge, så varmen skrues ned til 150ºC.
Dæk formen(e) med alufolie og lad dem stå i vandbadet 1-1 ½ time.
Lad flanen afkøle og vend den (dem) ud på en stor eller fire små tallerkener.
Sørg for at al karamellen i formen(e) kommer med.
Der kan evt. serveres med karamelsauce til.