Arbejdstid: ca. 40 min. Bagetid: ca. 20 min. Ikke fryse-egnet
Dej:
200 g hvedemel
150 g smør eller margarine
3 spsk flormelis
3-4 spsk fløde
Fyld:
1 cantaloup- eller honningmelon
4-5 små makroner
1 dl æblegele
lidt vand
Tilbehør:
cremefraiche eller flødeskum
Findel fedtstoffet i melet, så det minder om reven ost.
Bland flormelis i og saml dejen med fløde.
Lad dejen hvile en halv times tid.
Rul den ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform hermed.
Prik dejen med en gaffel og bag den ved 180ºC i 15-20 min., eller til den er gylden.
Lad tærten svale.
Knus makronerne og læg dem på tærtebunden.
Skær melonen midt igennem og tag kernerne ud.
Skræl den og skær frugtkødet i smalle lameller.
Læg dem i et pænt mønster på makronlaget.
Smelt geleen med lidt vand. Lad det svale lidt, inden tærten glaseres.
Server tærten med cremefraiche eller flødeskum.