Marengs:
2 pasteuriserede æggehvider
½ tsk alm. eddike
175 g sukker
50 g usaltede peanuts, hasselnødder, valnødder, usaltede cashewnødder
50 g god mørk chokolade
Ingefær is
200 g syltede ingefær i lage
3 spsk ingefærlage
1 l. god vanilje is.
Pisk æggehviderne stive med eddiken.
Kom halvdelen af sukkeret i og pisk i 1-2 min.
Kom resten af sukkeret i og pisk igen i et ½ min.
Hak nødderne groft og vend dem i.
Kom bagepapir på en plade, og tegn evt. bundens størrelse op.
Smør marengsmassen ud med en ske i et lidt tykt lag.
Du kan lave kanter med skeen, så der kommer lidt facon på, små sjove uregelmæssige er flot.
Bag dem på næst nederste rille i en 125ºC varm ovn i ca. en time.
De små skal bage lidt kortere, i 45 til 50 min.
Lad dem blive helt kolde.
Smelt ⅔ af chokoladen og træk tynde striber hen over bunden(e).
Hak ingefæren fint.
Lad isen tø lidt op og rør den blød med ingefærlage og ingefær.
Frys den evt. igen, til den skal spises.
Fordel isen på bunden. og smelt resten af chokoladen, og pynt med et par striber, og evt. lidt frisk frugt evt. jordbær.
Tips: Bag bundene som små portionsreder, men man kan også lave en stor bund.
Desserten kan anrettes og fryses ned, så skal den bare op af fryseren 15 min før den skal serveres.