Til dessert en lækker mousse med appelsin og marcipan måske
har du lidt marcipan tilovers fra jul. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: ca. 2
timer 4 personer
#
2 blade husblas
2 spsk citronsaft
1 økologisk appelsin
75 g rå ren marcipan
1½ dl piskefløde
3 æg
50 g sukker
½ stang vanilje
Tilbehør:
appelsinskiver eller syltede kirsebær
*
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
Knug vandet ud.
Kom udblødt husblas og citronsaft i en skål og smelt den
over et kogende vandbad.
Tag den af varmen.
Vask appelsinen og riv skallen fint.
Riv marcipanen groft. Pisk fløden til blødt skum.
Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en tyk og luftig creme
5-10 min. med en håndmikser.
Tilsæt appelsinskal og rør den let afkølede husblas i
æggeskummet.
Vend straks marcipan og flødeskum i med en dejskraber og
fordel moussen i portionsglas.
Sæt dem i køleskabet i ca. 2 timer, så marcipanmoussen
stivner.
Server med appelsinskiver eller syltede kirsebær.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin