Der var vel næppe noget bedre end barndommens lysegule, bævrende mandelbudding med kirsebærsauce, mange dog lavet af buddingpulver.
Til 4-5 personer
7 blade husblas
75-100 g mandler
3 dl piskefløde
½ liter fløde (13%)
1 vaniljestang
5 æggeblommer
5 spsk sukker
Tilbehør: Kirsebærsauce
Bring fløden i kog med den flækkede vanilje.
Læg husblasen i koldt vand.
Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret og pisk den koghede fløde i.
Hæld det tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet, mens der piskes - cremen må ikke koge, så skiller den og bliver grynet.
Tag gryden fra varmen.
Knug husblasen fri for væde og kom den i den varme creme, mens der piskes - husblasen smelter med det samme.
Tag vaniljestangen op og lad cremen svale af i køleskabet - det varer en lille times tid, før den begynder at tykne.
Skold, smut og hak mandlerne groft.
Pisk fløden til skum.
Vend flødeskum og hakkede mandler i cremen, når den begynder at tykne.
Hæld det i en form eller skål og lad buddingen blive helt stiv.
Kirsebærsauce serveres til.