50 g hasselnødder
225 g mørk chokolade, fx. Pur Caraibe 66%
3 dl cremefraiche 18 %
4 æggeblommer
3 dl piskefløde
evt. 2 spsk orangelikør
Læg hasselnødderne på en bageplade og sæt den i den varme ovn og rist dem til skallen løsner sig og hasselnøddekernerne er lysebrune.
Tag pladen ud, lad hasselnøddekernerne køle lidt af.
Tag en håndfuld hasselnødder og gnid dem mod hinanden imellem to håndflader så skallerne går af.
Hak hasselnødderne groft og stil dem til side.
Hak chokoladen meget fint og kom den i en skål.
Varm cremefraiche op til kogepunktet i en lille gryde.
Tag gryden fra varmen, tilsæt chokoladen og pisk kraftigt til chokoladen er smeltet og massen er ensartet.
Tilsæt de fire æggeblommer under kraftig piskning
Hæld chokolademassen tilbage i skålen og lad den køle af indtil konsistensen er blød.
Tilsæt de hakkede hasselnødder.
Pisk fløden let i en skål. Tilsæt evt. 2 spsk orangelikør.
Vend flødeskummet i chokolademassen og hæld den i en form.
Stil evt. fryseren på indfrysning og frys isen i mindst 3 timer eller indtil den er gennemfrossen. Tag isen ud af fryseren 20 minutter før servering og stil den i køleskabet.