Mørbrad på spid
1 stor svinemørbrad
8 små løg
8 maskinskårne skiver røget bacon
8 små tomater
smør eller margarine
Tilbehør: Arboro risottoris eller Pilaf-ris - se Tillæg
*
Puds mørbraden af og del den i 8 skiver.
Stik dem på 4 spid, afvekslende med pillede løg, halve sammenrullede baconskiver og tomater.
Pensl med smeltet smør eller margarine og læg spiddene på risten i ovnen.
Steg dem i ca. 15 minutter ved 225°C og vend dem nu og da.
Dryp med fedtstoffet, der samler sig under spiddene.
Server dem straks med pilaf-ris.
Mandaringelé
2 ds mandariner
lidt røde bær
tør hvidvin
sukker
3 bl husblas
olie
Tilbehør: Råcreme - se Tillæg
*
Lad mandarinerne dryppe af og bland væden med så meget hvidvin, at der i alt bliver ¼ l. Smag saften til med sukker.
Udblød husblasen i koldt vand og smelt den i lidt af væden.
Si den ned i resten af væden og hæld lidt af det i en skål, der er smurt med ganske lidt olie uden bismag.
Stil det i køleskabet, til gelélaget er stivnet.
Bland mandariner og bær i resten af væden og hæld det i skålen.
Stil den atter i køleskabet i 2-3 timer.
Vend ved serveringen desserten ud på et fad og server råcreme til.