"Salzburger
Nockerl" er en sød specialitet fra Salzburg-området.
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 30-40 min. 4 personer
#
½ stang vanilje
50 g blødt smør
50 g sukker
4 æg
25 g hvedemel
1 dl mælk
2-3 spsk smør (til
formen)
Pynt: flormelis
*
Skrab kornene ud af
vaniljestangen og pisk dem sammen med smør og sukker til en luftig creme.
Del æggene i blommer
og hvider.
Pisk æggeblommerne i
smørcremen en ad gangen.
Sigt melet i dejen
og rør mælken i.
Pisk æggehviderne
stive og vend dem i dejen.
Hæld dejen i et
smurt ovnfast fad og sæt det i ovnen ved 225 °C.
Bag i ca. 35 min.,
til overfladen er gylden, og desserten er gennembagt.
Drys med sigtet flormelis
og server straks.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin