Der er ikke noget i vejen for at tilberede en stor tærte i en almindelig form, som bunden forbages i. Men desserten bliver mere elegant, hvis man anskaffer sig 4 bageringe af rustfrit stål med en diameter på ca. 8 cm.
Tærten skal glaseres på toppen, og det gøres nemmest med en lille gasbrænder, som kan købes for et par hundrede kroner. Begge dele forhandles i specialbutikker for køkkentøj.
(4 personer)
#
200 g rabarber
200 g jordbær
100 g sukker
Fint rørsukker til glasering
Pynt: Extra rabarber, jordbær, citronmelisse
Mandelbund:
40 g hakkede mandler
40 g rå marcipan
40 g hvedemel
1 æg
80 g sukker
80 g smør
Tilbehør: Fx Vaniljeis
*
Rabarber skæres i små skiver på skrå.
Jordbærrene skæres i kvarter.
100 g sukker koges op med 1 dl vand, og rabarberne pocheres heri i 2-3 minutter, tages op og løber af i sigte.
Jordbærrene pocheres i samme lage 1-2 minutter, tages op og løber af.
Lagen afkøles og gemmes - brug den til at marinere ekstra fintskårne rabarber og jordbær i en times tid til at pynte desserten med.
Mandelbunde: Smørret smeltes, og alle ingredienserne blandes til en ensartet masse - det er nemmest med en håndmikser.
Dejen smøres ud på bagepapir i ca. 3 mm's tykkelse og bages 8-10 minutter ved 175°. Afkøles.
Med ringene udstikkes fire bunde (de skal blive i ringene).
Herpå fordeles rabarber og jordbær, og tærterne bages yderligere i 7-8 minutter ved 180°.
Tærterne tages ud af ringene, og på toppen drysses et fint lag rørsukker, som glaseres enten med en gasbrænder - eller meget tæt under ovnens grill - hold hele tiden øje med, at de ikke brænder sorte.
Anrettes på tallerkener med råmarinerede jordbær og rabarber.
Kan pyntes med citronmelisse.
Vaniljeis kan evt. serveres til.
Tips: Umiddelbart skulle man tro, at syren fra rabarber og jordbær ville kræve mere syre i vinen. Men den kommer nok hjem i kraft af mandelbunden, der lægger en god dæmper på frugtsyren og afrunder desserten smukt.