100 g mandelmasse
1 æg
1 spsk flydende honning
1 dl piskefløde
20 g smuttede mandler
smør til formen
Kanelcreme:
2 dl piskefløde
kanel og flormelis efter smag
Mandelmassen røres med det Letpiskede æg – med lidt forsigtighed kan det gøres i en blender.
Honning og letpisket fløde røres i og til sidst vendes mandlerne i dejen.
Kommes i en velsmurt springform og bages ved 160ºC i ca. 20 min.
Man kan jo prøve om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind i – der må ikke hænge dej ved.
Kagen bør serveres varm eller lunken – gerne pyntet med flormelis der sigtes over.
Til kagen serveres også:
Kanelcreme:
Fløden piskes til let skum. Kanel og flormelis piskes gradvist i efter smag.
Tips:Server kannelurernen kuglet op til den lune kage.
Som et smukt supplement kan man servere en frisk figen til hver, skåret ud i kvarte.