Kompot:
375 g blandede sensommerbær (hindbær, brombær etc.)
90 g sukker
1 vaniljestang (kornene)
en anelse vand
Parfait:
½ l piskefløde
80 g sukker
saft og skal fra 3 limefrugter
5 æggeblommer
1 vaniljestang (kornene)
Pynt:
kviste af mynte
flormelis
Kompot: Kog sukker og vand op med kornene fra den flækkede og skrabede vaniljestang.
Tilsæt frugt og varm det hele op et kort øjeblik, så få af bærrene
springer deres hinde. Kompotten afkøles.
Parfait: Pisk fløden stiv - men ikke altfor stiv, da fløden kan skille når
limesaften tilsættes.
Pisk æggeblommer, sukker, limeskal, limesaft og vaniljekorn til cremet
konsistens.
Vend forsigtigt fløden ned i æggemassen.
Isen fryses i en springform.
Anretning: Kom kompotten på en tallerken.
Skær isen i trekanter og anret dem ovenpå kompotten.
Pynt med mynteblade og drys til sidst med flormelis.